John Amin va néixer el 1996 a la ciutat costera d’Alexandria (Egipte). Des de ben petit li atreia la tecnologia en el seu ampli ventall però pujar per primera vegada en un avió als 7 anys, va significar el que ell creu el punt decisiu per enamorar-se de la tecnologia.

Va cursar l’educació secundària obligatòria a Cervera, on el seu pare juntament amb els professors de tecnologia l’engrescaven a fer projectes. A mitjans de 2011 i amb motiu de la Lego League, va crear el seu primer projecte important amb el seu amic i company de classe Jan Pomés. Un recipient capaç de conservar els aliments durant anys sense perdre propietats d’aquest. En la seva presentació un encarregat de GMV els proposa que si aporten un prototip estaran disposats a comprar el projecte. A partir d’aquell moment, John veu que pot aprofitar el seu hobbie per ajudar als altres i convertir-lo en la seva feina.

Aquell mateix estiu crea un dispositiu per millorar la realitat augmentada de les televisions 3D. El presenta a una empresa important amb l’ajuda del seu pare i aquest es plagia, sense reconèixer cap mèrit per al John; fet que li va demostrar que anava pel bon camí però que no podia continuar treballant sol.

El 2014 i amb el començament dels estudis universitaris en enginyeria industrial automàtica i electrònica a la Universitat de Lleida coneix a Joan Folguera. Ràpidament es van fer amics i no van tardar a parlar de projectes.

Està a punt de néixer una relació que els portarà més enllà d’on cap dels dos havia pogut imaginar. Unió digna de les parelles més èpiques: Zipi i Zape, Pimpinela, Ying i Yang , Sherlock Holmes i Dr. Watson o Don Quijote i Sancho Panza…

 

Joan Folguera i John Amin s’embarquen en la creació d’ Invelon Technologies.

 

Joan Folguera Argelich va néixer el 5 d’octubre de 1994 i resideix a Alguaire. Va iniciar els seus estudis a l’escola Teresa Bergadà d’Alguaire i posteriorment a l’institut Manuel de Montsuar de Lleida. Compaginava els estudis amb classes d’idiomes i d’esports, sobretot de bàsquet. Formava part de l’equip de l’institut, del qual n’era el capità, i en el curs 2011-2012 van arribar a la final de Catalunya.

Ja de ben petit demostrava dots d’organització, de treball en equip i sobretot de lideratge. Les seves inquietuds, el seu interès per l’economia i el món de l’empresa el van portar a fer com a treball de recerca de segon de batxillerat l’estudi d’una empresa. Amb el seu treball de “Grupo Català: l’empenta d’una gran Família” va guanyar la IX edició dels premis de treball de recerca d’estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, dins de l’àrea juridicoeconòmica, de l’any 2012 convocats per la Universitat de Lleida (UdL). Aquest mateix any va iniciar els seus estudis de Grau en Administració i Direcció d’empreses en aquesta universitat.

A l’any 2015 el seu esperit empresarial el va portar a va crear l’empresa Invelon Technologies juntament amb el seu company John Amin. Mentrestant i un cop finalitzada la beca, va continuar treballant com a gestor comercial en diferents sucursals del BBVA fins al juny de 2016, compaginant així els estudis amb el treball. En aquest mateix mes va començar a treballar per l’empresa ICG software de Torrefarrera.

També va participar en el programa Yuzz, concurs per a joves emprenedors, en les edicions de 2015 i 2016. Va ser el guanyador a l’edició de 2016 per la Universitat de Lleida presentant un projecte de pròtesis biòniques impreses en 3D. Al juny de 2016, amb 21 anys, va obtenir el títol de Grau en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Lleida.