David Pradas, fill de Castellserà, és enginyer i músic. Totes dues formacions les seguí paral•lelament i van culminar a Manresa on, mentre acabava Enginyeria a la Universitat Politècnica, estudiava harmonia, composició i orquestració amb Manel Camp i Llibert Fortuny, entre d’altres professors. Prèviament va rebre formació clàssica al Conservatori del Liceu i al de Cervera.

D’aquella època són els seus dos primers discs: L’altra part (1999) i Zodíac (2000) per a piano sol.

La dècada següent va continuar la formació de Musicologia a la Universidad de la Rioja i de Producció musical a l’escola Microfusa de Barcelona.

Després de realitzar un postgrau en Composició musical i tecnologies contemporànies a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, va compondre el ballet Sémele de dos actes i per a tecnologia 5.1.

Més tard va fundar la productora musical La Gata Roja; espai creatiu que li permet gravar des d’aquell moment tots els seus treballs següents: El Balancí (2010) i rEsd9 (2011), aquest últim el seu primer disc electroacústic on incorpora sons quotidians en un intent d’explorar nous plans sonors.

Al setembre de 2014 estrenà la seva obra més ambiciosa: Insectum.

Actualment està en procés de producció del seu darrer treball: Umbilical.

Al David li agrada explicar l’experiment del pioner de la música electroacústica, John Cage, obsessionat per la recerca del silenci, i concloure:

El batec del cor va dir que el silenci no existeix.

Per a més informació podeu visitar la seva pàgina web: http://www.davidpradas.com/