Normament els TEDxSalon són petits esdeveniments que es fan al llarg de l’any de forma recurrent i mantenen a la comunitat TEDx connectada. Es celebren entre els esdeveniments TEDx “normals”. Són un tipus únic de reunió que els organitzadors TEDx promouen i permet que la conversació continuï, en persona i en un entorn de networking ideal.
Aquestes reunions van començar amb amics veient les xerrades TED a la sala d’estar de la Patricia Zougheib a Beirut, Líban. Actualment, els TEDx Salon han evolucionat cap a reunions entre persones no conegudes entre elles i que demanen formar part d’aquests animats debats. La Patricia Zougheib diu que els debats han obert la ment de molta gent i han inspirat grans canvis a la seva comunitat.

Durant un TEDx Salon, els assistents miren TED o TEDx Talks, a vegades reben a algun orador (encara que no sempre) i tenen debats oberts sobre les xerrades que han escoltat.
Tim Govaert a organitza un debat semanal a TEDxGhent

5 raons per les que t’encantaran els TEDx Salon:

  1. El debat: Un dels elements fonamentals dels TEDx Salon són els debats intensos, que permeten als assistents participar activament en l’esdeveniment.
    Les audiències són més petites que en un esdeveniment TEDx estàndard, els TEDxSalons reuneixen els assistents en espais més íntims, i amb més oportunitats de conèixer i intercanviar idees els uns amb els altres.
  2. Un sol tema: Tenir la capacitat de centrar-se en un sol tema crea un ambient més actiu i una audiència més enfocada.
  3. L’elecció del format: Els esdeveniments TEDxSalon varien des de un sopar a mini esdeveniments TEDx estàndard, i fins i tot qualsevol altre format que permeti innovar. Els organitzadors decideixen quina mida i format és el millor per la seva comunitat.
  4. La freqüència: Els TEDxSalon són esdeveniments recurrents que ofereixen als organitzadors una manera emocionant de mantenir el compromís amb la seva comunitat. Es poden celebrar entre els esdeveniments de major mida estàndard, proporcionant un punt de contacte regular entre l’equip i la comunitat.
  5. Les opcions: Com l’èmfasi està centrat en el debat no necessitem escoltar nous oradors; es pot debatre sobre xerrades TED i TEDx que ja existeixen. Això si! També existeix l’opció de convidar oradors que facin una proposta d’idea o tenir un moderador que sigui un expert en el tema a debatre. Totes les opcions són apassionants per que el debat critica, millora, amplia o consolida la idea central de l’esdeveniment.

 

Ara et convidem a que ens diguis quins debats vols fer, quin tema t’interessa, on el vols fer, amb quin moderador, sobre quina xerrada TED o TEDx et fascina parlar. Escriu a hola@tedxlleida.com i deixa volar la teva imaginació. 

Totes les imatges estan sota llicència creative commons. TEDxSKE, TEDxGhent i TEDxBeijing.